» 3 enkla tips för finare händer och naglar



Tänkte bjuda på ett litet morgontips innan jag drar igång med sminknigen medans ansiktskrämen sjunker in. Ååh vad gay jag låter, jag kommer aldrig kunna stå seriöst och tala om en produkt som om det vore mina bästa vän jag ville dela huvudkudde med liksom xd

Aja, en mjuk och välvårdad han är vad man kallar för vacker hand. Vill du, som de flesta, ha det så bör du se till att dina händer inte blir torra och fnasiga i vinter när kylan biter tag i dem. Vi vet ju hur jobbigt det kan va, spruckna knogar så det ser ut som man fått ett aggrisionsutbortt, nagelbanden går av och dina naglar spricker mitt i...hopplöst!

Se till att regelbundet smörja in dina händer med en fuktighetgörande handcreme om dina händer är torra. Massera in alla muskulaturer när du endå är igång. Det finns även peeling till dina händer som gör dem extra mjuka och fina.

Använd en nagelbands olja varje morgon och kväll, minst en gång om dan iaf. Då mjukar du upp dina nagelband och motverkar att naglarna spricker eller delar sig i lager. Placera bara ett streck över dina nagelband och massera in orderntligt i cirkulerande rörelser.

Även om du inte vill ha nagellack så kan det vara ett plus att bara ta ett genomskinligt toplack som stärker naglarna ytterligare. Det finns ju olika toplack, jag kör på ett budjet från depend som heter powerflex nail strenghtener, funkar utmärkt! (blå/lila ettikett)

Ha de gött idag!

» Paint it black


Gammal skiss, min första och enda skiss jag gjort genom att kolla på ett vanligt foto.
Ska ge mig på det igen och bli nöjdare denna gång ! ÖVning ger färdighet ;)


Sista inför natten. Ikväll har jag ännu en gång bemästrat en svårighet för oss blondiner, att göra två saker samtidigt. Och jag var inte lite duktig heller, jag pratade i telefon och bytte gardiner samtidigt, jajjemen, ja vet vad ni tänker och ja det är sant. Jag lyckades med bara en hand :)

Haha naevars, men innan jag talar allt för högt i nattmössan så ska jag väll fixa det sista inför imorgon och sen krypa till kojs. Naglarna målas nu svarta och jag funderar på om jag ska köra på rakt och tupperat hår imorn eller lockar? Har jag lockar kan de så hur ovårdat ut som helst medans jag med rakt hår hela tiden måste ja koll på hur det ligger och det håller garanterat inte formen en hel dag. Lockar tar dock väldigt väldigt lång tid att göra.

Aja, nästa ilandsproblem..what to wear ? Svart nederdel var ett måste, ja det blir jeans, svart linne till låne t-shirten var ett plus, yeeey jag får gå i samma kläder som alltid :) Gonatt på er!


» Follow me on bloglovin ♥

bloglovin

» HAHAHA


Snygge sklosklölen, oh sen lät det som jävligt dålig franska eller något xd

» Hope tomorrow never comes



Imorgon är det dags. Dagen D. Grand fin... ae men vi ska ju till Nyköping med klassen för att ha "Tjejkväll" på ica maxis kosmetik avdelning där, woopwoop! Värsta tillställningen, ica och grejer :) Förutom taskig planering från lärare och tanken vid att jag ska stå inne på en ica butik och sminka random people i staden jag brukar festa, så ska jag även stå och propagera för produkter som suger. Pigmentlösa skuggor och sandiga fondations... Jag kommer framstå som värdelös :) Skål på er!



» Hello shithead


Visst är jag fin :)

» Daydream

Dagdrömmer. En helg i stugorna på landet med mina två bästa vänner.
En dator och massa filmer, tid till att ta ikapp plugg, spel, god mat och gott vin.
Stora filtar och värmeljus, en riktig helg i mysanda helt enkelt !


» Fatso-bird


Eftersom att vi hade öppethus i lördags så fick vi ledigt idag. En dag jag skulle lägga på plugg, en dag jag la på att vara kreativ och fixa lite med bloggdesignen, istället får det bli en kväll jag lägger på plugg.

Allt fler använder twitter, jag gjorde ett konto för jätte länge sen och gjorde kanske en uppdatering i somras, borde kanske ge det en chans även jag. Ibland har jag ju faktiskt konstiga tankar här uppe i planeten som jag skulle kunna dela med mig av i annat än blogginlägg. Samt att min kära familj och mina vänner är väldigt (!!) bra på att yttra sin småkonstiga kommentarer ibland. So i'll give it a try. Klicka på min fina birdbild ovanför headern för att följa mig.

Vad tycker ni förövrigt om min teckning jag valde att döpa till fatso-bird? Fruktansvärt söt, dock finare irl. Hatar att skanna in !!


» Lanserar en ny tidning


Är lite småsugen på den nya fototidningen som kommer finnas i de vanliga "tidningsbutikerna" i december någon gång. Jag kan tänka mig att man lär sig mycket om porträtt osv. Spännande, de kan man gott kosta på sig. Instead of those damn cigarettes ;) Idag är det min 12e dag och jag har kommit in i det stadiet då jag inte tänker på det mer än när jag ser, känner doften eller kanske dricker kaffe och inte kan kontrollera mina tankar men jag kan lätt skaka bort allt och gå vidare med ett leende..okej kanske inte leende än men det kommer. Jag mår så bra över att inte ha behovet av att ta en under varje rast, morgon, efter lunch osv.

Oj vad lätt man seglar iväg, tidning, köp den i december, I will! :)

» Am I the only one who wants snow

Jag var bättre på det här när bloggen inte hade blivit publicerad eller vad säger ni ;) Jag kommer in i små blogg perioder ibland sen helt plötsligt vet jag inte alls vad jag ska säga, om jag har något ens att säga.
Dagen har bara bestått av älskvärda saker, jag har träffat familj och bästavännen sen har jag ätit en jävla massa så jag slipper frysa när jag går ut till berit, bra bortförklaring när jag ställer mig på vågen nu för tiden.
Sitter förövrigt och gungar likt ett miffo i takt till Sister Hazel med läpparna mot nygårda mustens flaska, aah, älska livet mina vänner !
winter on we♥it

» Beautiful things

Vissa är rika på pengar, vissa livet eller kärleken.. för tillfället känner jag mig jävligt rik och mätt på bulldeg! Varför ska man alltid trycka i sig massa deg när man bakar, växer man någonsin ifrån det? Magen sväller upp till en ballong men man gör alltid samma misstag..eller är det bara jag, hehe.

Bullarna kan bli de finaste någonsin och de är bakade med så mycket kärlek och hundhår..tappade en på golvet men de gjorde inget. Gned den lite lätt mot förklädet och la den på kanten, kim ska få den :)

Nu ska jag ta på mig jackan och dra mig mot syrran, satan vad jag saknat henne.

» Details



Nu ska jag baka lussekatter, de är ju första advent !


» Darth vader's evil daughter


» Som jag sa

Som jag förväntade mig så var det helt ovärt att ta sig upp och dra till skolan imorse. Det var bara 3 andra tjejer från klassen där och och typ ingen är intresserad av stylist programmet..i år heller. De få som var där ville inte testa utan de kollade bara. Fan när jag gick dit med madde och julia ville ju vi testa saker.. Aja.

Brände en omelett i stekpannan när jag kom hem som jag knapra i mig och tänker fortsätta låta tiden gå här i köket medans mörkret sakta börjar falla utanför. Nu är det kaffe, tända ljus och fråga olle som gäller !

Lägger in dagens senare ;)

(missa för fan inte grinchen ikväll klockan 19.00 på femman tror jag!! ett måste för att få julkänslor, jag ska nog se den med ankipanki)


» Drinking my morning coffee

Klockan är lite över nio och jag spenderar min morgon med snow patrol, kaffe och lockning av hår. Det är 1a advent imorn, 1a december på torsdag och snön har inte ens brytt sig om att falla, inte ens lite. Jag har 7 missade samtal från systembolaget, spyr av avund på att ni andra ligger och sover men sen påminner jag mig själv om att när jag får ett jobb, kanske ett helg jobb...då äre ju inte direkt så att jag kan ta en sovmorgon bara för att jag anser att det är helg. Vi hörs sen!

» Öppet hus

Knäpper en heineken och lutar mig tillbaka. Vad skönt med helg säger jag lite tyst för mig själv, och underbart att jag är ledig på måndag...men det var ju något mer. Just det, halv tio imorgon ska jag stå redo och klar för en öppet hus dag på kungsgård, alltså ingen sovmorgon här inte. Bara att gå och lägga sig tidigt alltså. Sånt man får ta.

Vad tyckte ni som såg kvällens idol? När amanda körde true colours blev jag lite lycklig i själen, oerhört fint sjunget ! Passade henne perfekt.

» Kund, stan och pms

Idag är inte riktigt humöret på topp så jag yttarar mig inte så mycket. Hade en kund i skolan, ansiktsbehandling samt noppning av bryn och kunden blev nöjd :) Resten av dagen har jag varit på stan med Anna till en början och sen Lisa. Kom hem med en pälshalsduk, köpte en ljus för bara 75kr. Tänkte att det skulle vara smartare än den bruna, som inte alls var snygg irl, då jag skulle få den för fullpris 150 + frakt typ 40 och att den skulle levereras dan innan julafton. Meeen när jag kom hem insåg jag att den här inte alls var fin...fml !

Nu blir det vampire diaries. Önskar att jag hade varit och firat Jonna nu på 17 årsdagen men man kan tydligen inte alltid få som man vill här i livet. Tror det hade något med konsikvenser att göra...



» Körkort, födelsedagar och nödvändigheter



Tog en day off idag pga. problem med ryggen. När jag väl lyckades resa på mig dammade jag lite på rummet, drack massa kaffe osv. osv. Nu på kvällen tog sig Lisa hit så vi firade jonas nytagna körkort med att han fick skjutsa oss till ica. Haha, stolt lillasyster, verkligen ! Speciellt när jag och Lisa fick bli de första han körde själv, awesome. Nu är det bara jag kvar i familjen, scary ! Vi köpte med oss vindruvor och begav oss hit för att plugga. Har nu laddat ner odysséen och påbörjat en argumentation. Många bollar i luften krävs för att jag ska hinna med mina läxor som för tillfället ligger över 10 i antalet. Not so great ! 

Vad händer annars nu den kommande tiden ? Min hund blir 2 år om 25 minuter, älskade bebis, tiden går fort !

 

 

» Celebrity on google maps


Word !

» Speaking of jackets


Fick den här av min mormors syster idag. Riktigt snygg, älskar ju kläder i mocka och att den är lite baseball-jacks formad i modellen gör att den bara blir ännu snyggare. Så är det skönt att den har fickor samt ett riktigt snyggt innefoder som gör sig snyggt när man kavlar upp ärmarna. ae, I'm sold !

 


» It's all about the money money..i don't have that money money


// All four comes from romwe

Skulle inte tacka nej till att ha dessa i min ägo, jack/kavaj-kåt som jag är. Varför är man inte rik..

» HAHAHA, klockren!


» I skolan

Sitter i skolan och ska göra ett helt arbete om hur en arbetsplats ska fungera. Innehållande ljus, ljudnivå, arbetsmoment/ergonomi, stress, faktorer samt regler. Lärorikt men sjukt jobbigt. Första skoldagen som icke rökare och jag kan inte säga att det är det roligaste. Jag har ont i huvudet, är seg, lättirriterad och stressad. Men jag får tänka positivt och veta att det blir bättre sen när jag slipper tänka på det här. Hoppas jag lyckas nu med för annars blir det farligt när jag fyller arton, risken finns ju att man faller tillbaka men ett år utan är nog vad jag behöver innan. Kan dock inte ljuga, nästan varje bit av mig vill ut nu, men de sitter bara psykiskt!

Ska fortsätta här nu, sen väntar en praktisk lektion. Ska få känna på lite nytt smink inför en grej vi ska göra om 2 veckor. Roligt som tusan !



» Svart sotning

Svart sotning är den ögonsminkningen som är mest eftertraktad, funkar till de flesta tillfällerna och är bland de snyggaste enligt mig. En svart sotning kan göras på väldigt många sätt men jag kan tyvärr tillägga att det inte passar allas ögon. Har du väldigt små och "inåtgående" ögon uppmanar jag dig att inte köra på trenden men du kan alltid testa, känner du dig bekväm så ha det. Känns det inte bra så kör på något annat. En sotning behöver ju inte alltid vara svart. Jag kör nästan jämt på en brun sotning till vardags.

Hur som helst, jag testade en såhär på kvällskvisten och fotade även steg för steg för att visa.

Osminkad (får be om ursäkt för den ilskna blicken)

Tog på en fondation som inte är i min färg dock men den funkar nu. Tog sedan solpuder som jag alltid har och fyllde i mina bryn med en ögonbryns penna, borstade dem sedan, tog en brynpensel och använde mig av en mörkare grå skugga som passar till mig som är blondin. (Har inte köpt ögonbryns skuggor ännu) Borstade sedan igenom dem igen.


La en beige/hudfärgad skugga över hela locket upp till brynet och sedan en ljusgrå skugga på locket inåt ögat samt under brynet vid den högsta punkten. Detta gjorde jag för att lyfta upp brynet och öppna upp ögat.

Sen tog jag en mörkgrå skugga ganska "högt upp på globlinjen" och suddade uppåt men inte ända upp till brynet. Liite högre längst in mot brynet.

matt svart (kan tillägga att den här 4-paletten är från isa dora)

La den över hela locket från utkanten och nästan hela vägen in. Suddade den uppåt i en vingliknande form. Valde även att inte sudda min så högt mot brynet då jag har ganska små ögon och inte så höga ögonbryn.


La även den svarta ytterst vid den undre fransraden och den ljusgrå innerst.

Tog en vaniljvit eyeliner på vattenlinjen för att ytterligare öppna upp. Den här kommer från make up store och är väldigt behaglig och mjuk. Vi använder deras produkter i skolan och de har fått in jätte häftiga penor som funkar både till ögon och läppar i riktigt fräna färger. Ska införskaffa mig lite sånt eller önska mig kanske. 

Gör sen en fransmarkering med brynpenseln och den svarta skuggan. Ett tips här är att använda MUS kake eyeliner. Det jag gör här är att jag pressar in skuggan vid fransrötterna så de tonas bort när man har mascara sen. Det är extra snyggt på oss blondiner och används ofta till bröllop osv när det finns risk för att fälla en tår ;)

Resultatet på fransmarkeringen..

Till sist tar jag på mascara. Även här har jag inte haft råd till att uppdatera mig men använder en brun (ser dock svart ut på) mascara från max factor tror jag. Den funkar bra på mina fransar. Separerar dem någorlunda bra och gör de ganska fylliga. Sen kan du använda borsten jag visar för att separera dina fransar och ta bort ev. klumpar. En sån borste funkar även väldigt bra till att forma dina bryn och borsta igenom dem.



Här har ni resultatet på en vanlig, enkel och snygg sotning. Samt en suddig bild på skillnaden mellan sminkat och osminkat öga. Hoppas det var till någon hjälp. Ska jag göra fler "tutorials" fast med lite andra sminkningar. Kanske färgglada. Göra på vänner som är brunetter eller brunögda och visa det ? Let me know ;)


» Illusion


Myser med mamma. Hela huset är fullt av tända ljus, lugn musik spelas och vi unnar oss lite kaffe efter maten med en päronkonjak till och lite mörk choklad. Kan vara bland det godaste som finns!

I know it's hard to tell how mixed up you feel
Hoping what you need is behind every door
Each time you get hurt, I don't want you to change
Because everyone has hopes, you're human after all
The feeling sometimes, wishing you were someone else
Feeling as though you never belong
This feeling is not sadness, this feeling is not joy
I truly understand. Please, don't cry now



 

 


» Nyttigt och sjukt jävla gott


Försöker komma i form igen, for real. Har till och med påbörjat ett seriöst försök till att sluta röka. 4 dagar utan nu och jag har inte kännt mig såhär duktig på länge vissa gånger samtidigt som jag ibland vill slå ihjäl någon. Det som ingår i min lilla "total make over" är också att bli en bättre person generellt så att inte vara en bitch står med på listan. Det här "slå ihjäl någon" humöret ska jag alltså inte visa. Har till och med hjälpt till med maten 3 dagar i rad. Jag börjar insé vilken bortskämd lite snorunge jag varit..

tips: skippa pastan till salladen, onödigt du blir mätt endå

» The ones who draw a picture and proclaim that it's art


Hittar mina gamla barnkläder inne i garderoben och blir varm i kroppen, dockkläderna kommer också fram. Alla gossedjur och även lite saker från mammas bebis tid. Kjolen ovan som hon köpte när hon va i cypern när hon var liten. Den är gjord av mocka och den är så satans fin, önskar den vore typ 3 gånger så stor som den är. Nu kan jag inte ens ha den som mössa ;)

Anledningen till att det rotas i garderoben är att julsakerna snart ska plockas upp. Är det inte sjukt att det är första advent om en vecka? Jag trodde knappt på det när jag hörde det... men snön verkar inte vilja komma i år(peppar, peppar) trots att vi närmar oss jul. Jag tycker inte det gör så mycket iaf, skönt att kunna gå ut utan att behöva pulsa.

// Nahe nu ska jag fortsätta på min latte här och leta efter lite skön musik, har blivit lite nykåt på johnossi..ja musiken alltså.

» awesome


Kid Cudi – Erase Me - Album Version (Edited)


» Breaking Dawn part I


Otroligt bra!! Dramatisk, spännande, rolig och kärleksfull. Man satt och spände sig under hela filmen och levde sig in i den sjukt mycket. Att se en twilight film på bio var, för mig som inte gjort det tidigare, pampigt. Jag och Anki valde att beställa platser i plusstolarna och det tillsammans med en underbart bra film gjorde det värt varenda öre jag la på gårkvällen. Den va riktigt bra gjord men det kändes endå lite som att något fattades, som om att de klippt bort några snuttar men det tycker jag jämt.

Den får fan 5/5 
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

» Då börjar vi om för fjärde gången

-