» Äntligen svenska skärgården

Jag har äntligen fått åkt ut till skärgården igen, torsdag till fredag hängde jag med några från landet ut till våran fina skärgård för en övernattning i båten vi la till på en liten, liten ö med världens finaste natur omkring oss. Jag fick sola på ett båtdäck under en blå himel över öppet vatten. Vi käkade sill o potatis på ön där vi la till och satt sedan insvepta i filtar med ett glas vin i händerna och snackade skit tills natten och tröttheten tog över. Jag absolut älskar skärgårn, sitter du och bara lyssnar så är det helt tyst och det ända du ser är kobbar och skär.
 
Har inte fått varit där så mycket de senaste åren eftersom att mormor oh morfar sålde sin segelbåt och mina päron hellre är på landet (har ingen bra båt att ta oss ut med heller). Men nu så blev de av!
 
 
Nu sitter jag här med sönderbränt ansikte och en kopp kaffe och letar klädinspiration. När jag ska till nyköping kan ja inte ha en hel resväska med kläder så det gäller att välja ut kläderna innan. Måste därför tvätta en jävla massa så det blir att sysselsätta sig med det idag tills Julia kommer hit o vi kan mysa ner oss på altanen med kaffe o godsaker.

» Shopping

27 dagar kvar tills det är dags för skolbänken igen, har lite saker inplanerat innan sommaren är slut men de gäller ju att ta vara av varje sekund av dagarna. Det börjar bra med träningsvärk, samt ångest när man inser att man sovit till typ ett och det är 25 grader i skuggan. Idag skulle jag fan ha åkt ut till landet men de får bli ikväll med min fislisa. Imorgon kommer min kära mormor o morfar ut till ön så då blir de försenat födelsedags firande och mys med dem.
 
Hade de jävligt bra med Ida i stockholm också ! Sjukt mysigt och jag längtar tills nästa gång man får traska runt där, skulle gärna bo där typ en helg (helst som 18 åring) och få ta en större del av storstaden. Fika i hamnen låter ju underbart och mys i gamla stan osv. Men men, har hela livet på mig !
 
Klänning - Zara | Cheap monday linne - Weekday | Batik linne, Kjol & T-shirt - Bikbok | Bikini - Gina Tricot
 
 

» Vill se


» Checking of one thing from my never-done-list

Imorgon är det dags för mig att entra huvudstaden av vårt lilla land och gå runt med en latte i ena handen och en påse märkt prada i den andra...naevars men det ska bli jätte kul att se hur det är där och strosa omkring på gator och torg. Tyvärr verkade det som att vädret inte är bättre där men de gör de samma, skönt som fan att komma iväg !
 
Men tåget går halv nio imorn bitti så de blir att gå upp tidigt. Så resten av kvällen blir det att fräscha till sig och locka håret för de lär jag aldrig hinna imorn.

» Stockholm

Såg att några stycken har käckat in här och ja nu låser ja upp bloggen igen. Jag vet inte riktigt anledningen till att jag låste den från början men ja har inte haft någon lust att blogga alls så tänkte att de var lika bra att bara stänga ner skiten ett tag.
 
Har inget att berätta om tidigare dagar heller, jag hade nämligen åkt på en förkylning så det heter duga så har legat inne i flera dagar. Men nu verkar det ordna upp sig och tur är väll det för på lördag åker jag till huvudstaden för första gången med min fina vän Ida.
 
Det blir våran gemensamma favoritsyssla - Kaffe på några mysiga utefik och shopping. Jag har inte den största summan att röra mig med dock så kommer inte bli mycket kläder men de ska bli skönt att bara få åka iväg och kolla på lite annat än regniga norrpan ! Kunde inte komma mer lägligt att åka iväg nu för jag är så trött på att stampa på samma ställe.
 
I början på augusti blir det en helg i nyköping också. Ska äntligen få träffa min Anna igen och de ska bli så jävla mysigt ! Det var tydligen nyköpings festdagar då, antagligen som norrköpings augustifestival ? Så det blir party party med mina sköna nyköpingsbor ! :)

» Bokmal

Idag var en sån dag som lättast kan beskrivas med the lazy song. Fick äntligen sova ut i min saknade, älskade säng. Valde sedan att stanna kvar där och läsa ut en bok jag fick låna av lisafisa som jag fastnade för. Och eftersom att jag är så seg på att läsa så blev klockan fem när jag var klar. Då kom brodern hem från jobbet och efter ett tag bestämde vi oss för att ta en promenad bort till hc för att kolla lite. Köpte uppföljaren av en bok ja läste förra året, skamfläck heter den och ska tydligen var ännu bättre än 14 år till salu. Caroline Engvall är riktigt bra på att skriva gripande böcker som är baserade på den dolda verkligheten vi lever i.
 
Köpte självklart inte boken utan fick den av kim..såklart, fick även en ny kavaj och en kjol. Det komiska är att han fyller 22 imorn och han bjuder mig på saker.. Vad kan man köpa till sin bror som kan få de mesta själv. Man får ju sikta in sig på något fint som symboliserar något liksom, köra på de där med att tanken räknas..Och på fredag blir mormor 74, va jobbigt allt blev nu plötsligt. Men nu blir de wallander. 

» Karnebåt, öltält och något som kan likna en krogenoskuld tagen

Haft det riktigt jävla kul de senaste dagarna, blev karnebåt festivalen i viken hela helgen med Lisa och Anna med flera. Festat långt in på natten, träffat härligt folk, vart på krogen och shottat med rastafarimama (?) haha, gått in gratis i öltält med mina endast 17 år i bagaget och dansat till coversklassiker, sovit i forden under en åskhimmel osv. Har även blivit kvällsdopp med min fina älskade vän lisa, och haft popcornmys framför paradise hotel danmark i annas lägenhet. Kort sammanfattning av en lite halvgalen helg som även innefattade en hemsk insident av en bortsprungen valp... men den kinesiska nakenhunden hittade självklart hem igen så don't worry !
 
Suddigt, precis som helgen själv

» http://juliamjornstedt.se/

Bloggkonceptet är stort, jag läser runt sextio olika bloggar (inte varje dag såklart) inom olika genrer. Mode, foto, teckna, vanliga livsbloggar, smink..osv.
 
Men jag har nog aldrig, aldrig någonsin stött på en så gripande blogg som på en gång får en att tänka till, upplysas och förstå en liten procent av vad dom känner. Jag finner inga ord, ni får helt enkelt läsa själva..kommer ni ihåg ?
 
 
 

» Kvällsdopp i det blå

Igårkväll vid åtta tiden åkte jag med mina bröder till en insjö nära landet för ett kvällsdopp i det blå. Jag älskar den sjön, på ena sidan är det långgrunt, perfekt för barnfamiljer eller om man har hund. Tvärsöver sjön är det bara klippor och ganska djupt, as kul att snorkla när man var mindre. Och på sidorna finns de små klippavsatser lite var stans där det är typ 3 meter djupt, perfekt för mina dyk som alltid blir till överslag och magplask, höhö ;)
 
Haha ojdå, tips inlägg. Aja, fruktansvärt skönt iaf, och härligt med kvalitetstid med mina bröder, de har man ju allt för sällan. När jag kom hem blev de film fram till fyra imorse så jag vaknade för ungefär en timme sen. Värdelöst, jag som skulle ut och gå. Får ta den promenixen senare ikväll, idag blir det nog bad med lisa och anki. Hörs!
 
P.S. ja vet att de blir jätte tråkig läsning utan bilder, ska försöka ta med mig kameran mer.

» Ger inte upp

Sådär, en powerwalk på 5,5 km plus att jag löpte lite sista biten..tills jag fick en fluga i ögat. Blir nog även en liten promenad i smedby ikväll om jag inte har annat för mig.

Kan även erkänna att det var oooerhört skönt att gå i skogen med musik i lurarna. Det var varmt men inte sådär stekande hett och så kom det lite vind då och då så man stod ut ! Jag tycker att skog och mjukt underlag är skönare att gå på än asfalt, förra året fick jag någon inflammation i smalbenen av att motionera på asfalt, ja är väll en överkänslig typ..


» FÖR I HELVETE FIA REEES PÅ DIG !


» Hur blir man vuxen över en natt hade ni tänkt?

De är ju ett jävla helvete att få arslet ur och ta den där powerwalken, vet inte om det beror på att det är så ruttet att gå själv eller att det är 22.5°C ute så man vet att man kommer typ få värmeslag eller att efter två hela dagar heeelt utan socker och relativt bra måltider se att man gått upp 1,5 kilo istället...
 
Solen har inte riktigt kommit runt hörnet än så att lägga sig på altan är uteslutet, får istället koncentrera mig på att skriva en matlista åt mig och mina bröder. Vi är av det här bortskämda slaget som aldrig lagar mat själva men nu under sommaren när päronen har semester och bor på landet så har vi inte mycket till val. Jag är inte van vid de här, och de är ta mig fan as svårt att skriva en matlista när man inte är hungrig insåg jag precis..eftersom att våra matlagningskunskaper är typ steka hamburgare och korv så står det bara ingredienser till sallad på listhelvetet än så länge. Varför föddes inte jag med de här duktiga kunskaperna som mina kära vänner hade vid tolv års ålder - diska, laga mat...tvätta ! Jag får rysningar så fort jag går förbi tvättmaskinen. Nu ska man helt plötsligt bli mogen och ta ansvar över en natt, jag säger som min kära vän lisa - Jag vill inte växa up !! :(
 
 
Dangerous stuff...
 
 

» Tiden går för fort

De senaste dagarna har tillbringats på landet där jag försökt jobba på min bränna, levt på loka och ätit jordgubbar. Kan inte tycka annat än att tiden går för fort och snart är vi där igen, där då vi var för ett år sedan men det känns mer som en vecka sedan. Kräftskiva, augustifestivalen och sen börjar det sista året. Det börjar bli ganska tråkigt utan rutiner men jag vill inte säga att jag längtar till skolan. För så fort allvaret börjar igen kommer man sakna dessa dagar då man kunde strosa omkring och inte göra något alls, sova ut om mornarna, lata sig i solen om dagarna och se film efter film om kvällarna...

» Slutsats dag 1

Vatten har aldrig varit godare. Det känns dock bättre att vara illamående efter ansträngning än efter fylla och av tids resultatet att döma så kan jag inget annat än hoppas på att de kommande dagarna lönar sig. Jag måste fan ha en tidsförbättring på minst 5 minuter om 2 veckor. Nu ska jag softa i duschen i typ en timme under kallvatten medans de nya grannarna bilar badrummet. Hej!

» Competitive

Av två veckors levande självmord som jag nu känner för att kalla det...så är fas ett avklarad. Gå upp onormalt tidigt för att vara ledig på ett lov, invägning och kaffe utan socker...ja börjar alltid min dag med kaffe och socker men inte nu längre!
 
När jag vakna tänkte jag göra som jag alltid gjort, oavsett om jag varit ledig eller gått i skolan..go back to drömmarnas land. Sen kände jag efter, är det så jobbigt ? Nae, bara att resa på det feta arslet och insé att jag gör de här för att jag vill. När jag har kommit in i den här vanan sen är det ju en jävla bra grund inför tredje och sista året..att komma upp tidigt.
 
Och ja jag känner mig lite som en deltagare i biggest loser nu, jag har en sån där megavåg hemma på en scen med stora siffror som räknas upp i pounds brevid mig i höga pipljud !...Men neeej de har ja inte idiot.

Take a ugly picture for me take a ugly picture..
 

» Tagg på träning

 
Min äldsta bror tyckte att eftersom att jag inte har något jobb och inget vettigt för mig om dagarna borde jag ta tillfället i akt och göra något bra, något bra betyder i det här fallet att träna. Jag sa att jag skulle träna den här sommaren, sattsa på det ordentligt men vafan. De är så mycket snack som kommer ur min lilla mun och absolut ingen verkstad är i funktion.
 
Men han gav mig lite hjälp på traven, en så kallad morot. Jag håller den dock för mig själv men målet är att gå ner 4 kilo på två veckor, jag sa omöjligt, han sa enkelt... Vi får helt enkelt se vem som har rätt men jag tänker ge gärnet. Vafan ska jag annars göra om dagarna..
 
Så imorgon ska jag gå upp med tuppen och ta mig till skogen för att tävla mot klockan, sen ska jag träna i två veckor för att sedan se min förbättring. Vi får se hur det här går men jag är hur som helst så oerhört taggad helt plötsligt, måste använda mitt gymkort också med det är ett helvete att ta sig dit. Har någon några tips att ge till någon som är feg för att gymma själv ? Jag kan inte så mycket om tyngdlyftning men de är jävla kul !
 
Hur som helst, till en början så är det 2 veckor från och med imorn som gäller, inget godis eller sånt skit heller.. (sitter och lapar i mig cola för tillfället...kommer sakna detta) men nu kör ja !