» Förändring

Fastnade bland alla kodmallar och det känns lovande. Ska ut och fota någon dag tror jag med Julia så då kanske jag kan få upp lite finare bilder här samt färg!! Men än så länge är jag nöjd. Skönt med lite förändring. 

» Been hanging out


 
 
Hängt med min älsklings Lisa de senaste dagarna och bara chillat. Igår såg vi på film typ hela dagen, hade inte ork till något annat. Idag ska jag ta tag i lite hemma och imorn är det utgång som gäller troligtvis. Ska planera kvällen lite bättre så att det inte blir lika kaotiskt som i lördags. 

» Pallade inte




 
Doll
 
Försökte övertyga mig själv hela kvällen om att det skulle bli skit kul men det blev verkligen inte det. De va inte mina vänners fel utan mitt. Jag klarar inte av stora folkmassor, oh det låter så fjortisaktigt när jag säger det men det är verkligen inte kul att gå ut på krogen när man är nykter... Känns ju sådär att man betalade 160 spänn på inträde och garderob för att vara där inne 1,5 timme + att man stod ute 2 timmar för att köpa de där jävla inträdet. Men jag ville bara hem så det fick bli så.. Nu ska jag sova, läänge hoppas jag !

» Prepare

Idag ska jag komma på andra tankar. Väntar just nu på att pappa ska komma hem med kaffe, det är verkligen hemskt när man går ner till köket på morgonen och kaffeburken ekar av tomhet ! 
 
Sen ska jag ta mig ett bad och sen dra ner och sola med Lisa, jag är blekare än blekast. 

» Earth is spinning around and round

Det här kan bli det värsta höstlovet i hela mitt liv,
om du lämnar oss nu vet jag inte vad jag gör...
jag älskar dig

» Torsdag

Blev en fika med Julia igår efter skolan, sen satt vi hela kvällen och chillade hos henne framför tvn, väldans mysigt ! Efter det gick jag till Lisa och chillade vidare där och sen somnade vi ganska så fort. Idag är det promenix, solning och städning på schemat och ikväll så ska jag förhoppningsvis till ankipanki och hänga lite däär. 
 
Mucho nice, nu behöver jag kaffe ! 
 

» studiebesök

 
Kaffe, bulle, liv och död. Idag vare studiebesök i en kyrka på religionslektionen, mysig kontrast faktiskt istället för våra vanliga tråkiga lektioner. Vi fick lägga oss och stirra upp i taket samtidigt som vi fick lyssna på gabriellas sång för att påminna oss om varför vi var viktiga, de var ju ganska snällt av dem. Fick även kolla på en kista, inte visste jag att man fick ett täcke när man dör o ska ner i graven, generöst !

» Te, spotify och tvättstuga

 
Ikväll är det jag och tvätmaskinen som är kompanjoner, har verkligen inget rent...känner mig som en ungkarl.

» Halloween costume

All fokus den kommande veckan kommer jag lägga på att styra om skolan och fixa min halloween dräkt. När det gäller halloween så är jag väldigt ute i sista stund och får göra en nödlösning med hjälp av det som finns i hemmet. Får se hur det går, antingen blir det jätte bra eller så blire bara skit av allt ! Men de kan ju inte bli värre än förra året, haha ! När det gäller skolan så är det inte ens värt att gå in på det här, usch !
 
 

» Dina sämsta dagar

 
Jag känner mig otroligt inspirationsfattig dessa dagar och omotiverad till det mesta. Igår vaknade jag vid tolv, var vaken nån timme sen somnade jag igen och vaknade inte förens vid femtiden på kvällen. Vinterdepression är fan inte kul, speciellt inte när den kommer och tränger sig på innan vintern ens har anlänt. Hela jag är sliten och det syns både på mitt livlösa hår, dåliga hy och mina trötta ögon. Jag vill lägga mig under mitt täcke och likt en björn som går i ide så vill jag stanna där tills våren är här igen. Men så funkar det ju inte riktigt så jag ska väll göra mig i ordning en till kopp kaffe och sen ta en promenad eller något, man får inte glömma att livet inte stannar upp även om det känns som att du gör det för en stund. 

» Fuck cancer !

 
Jag beställde hem den här tygpåsen heromdagen från ungcancer.se för 50:-
Det var mitt första internetköp jag gjort helt själv sen jag blev 18 och jag kunde inte gjort ett bättre köp. Det är för en god saks skull och jag tänkte att det var dags att sluta va självisk. Det finns fler saker att köpa på deras webbshop. Jag tycker att ni ska gå in och läsa vad dessa människor jobbar med och kämpar för HÄR.
 
Jag är med och bidrar till att unga vuxna cancerdrabbade ska få det bättre, var med du också !

» Dark lilac

 
Syns tyvärr inte på bilden men pekfingret är den med tipp och sen la jag ett jätte fint metalic lila lack och silver glitter på. När jag fotade med systemkameran blev de mörkblå av någon konstig anledning så det här var den bästa bilden jag kunde få till med webkameran. Vi ska till en LCN mässa i stockholm nu i november så då ska jag nog köpa lite fina lack, deras lack är riktigt bra och hela mitt lack förråd behövs nog bytas ut. De har torkat ihop helt o hållet vissa av dem. 

» Startpaket för nagelförlängning

Nu är äntligen startpaketet beställt och leveransen kommer nog komma ganska snart, senast nästa vecka skulle jag tro att jag har det i min famn. Så jävla kul att äntligen få träna hemma, gesällprovet är redan i april så det är bara att ligga i nu. Manikyr provet är till och med nu i december, men det är bara klassisk manikyr med handbehandling så det ska nog gå ganska så bra. 
 
Idag fick jag göra min första förlängning med tipp, gick ju inte sådär superbra men man lär sig nog snart. De är så jävla kul ! Förhoppningsvis kommer jag lägga upp bilder på mina naglar här så småningom.
 

» 17e oktober

Värdelöst väder när jag tog min powerwalk heromdan,
men jag såg regnet som en svalka och mörkret som en anledning till att gå fortare.
 
-2 kg på 12 dagar, nästa steg är att pusha mig själv till att testa på nya saker. Igår testade jag cirkelfys med Ida och min tidigare träning var inget gentemot det här. Det var länge sen jag tog ut mig helt och jag höll verkligen på att spy, det var verkligen hemskt. Idag känns det dock jävligt bra och i benen...helvete vad ont jag har i mina ben, plus att jag har legat i sängen hela dagen med magvärk.
 
Men åter till positiva tankar, nästa steg blir att dra ner på min fruit-mania. Jag tror att jag äter för mycket frukt, de onyttiga sorterna samt att jag ska kanske göra smoothies 2 gånger i veckan istället för varje dag, hehe. Tror jag bytte ut alla tidigare onyttigheter mot frukt helt och hållet så jag åt typ hela tiden, lite bär här och någon skål med frukt där. Nu har det snart gått två veckor sedan jag bestämde mig för att förändra min livsstil så det är dax att byta växel och kämpa ännu mer. 
 

» Få ditt framtida jag att hata ditt dåtida imorgon, gör det sedan till en rutin

Idag säger jag nej till träningen men jag tvingade mig själv att inte avboka passet, cirkelfys... Första gången och ordet fysträning har alltid gett mig rysningar. Men jag tänker inte på det, jag tvingar på mig mina träningskläder, tvättar av löpar skorna utan ett ord och ska sen sätta mig på bussen för när jag väl kommit in på passet finns ingen återvändo. Jag vet att det är värt det efteråt, det är den känslan man söker. När du kan sitta och räkna ihop alla dagar du tränat och gjort något bra under veckan istället för att ligga inne i sängen framför ett avsnitt av vänner som du har sett 40 gågner. Push yourself over the limmit and then push a little further.

» När du blir 18 existerar du för några fler

Hur blir man av med alla dessa samtal om undersökningar som man får dagligen nu när man är 18 ? Herom dagen gav jag pappa telefonen men samma nummer ringde nu igen, trots att han sa att vi inte var intresserade av ett bredband som var dyrare än det vi har nu... 
 
Är det elakt att sätta på jätte hög musik och hålla mobilen mot högtalaren. Kul om inte annat ! :)

» Today's definitely a bad day

october 2011
 
Idag är en regnig, kall och dålig dag och en dag innan ett prov. Terminens första prov rättare sagt. Att komma igång med något man tycker är kul och lägga ner energi på ett mål är verkligen peppande och man blir fylld av glädje ! Bara det här med att du sysslar med något och kämpar är som ett antidepressionspiller i sig, ett ljus mitt i allt höst mörker. Men skolan gör mig nervös, trött och jag kunde inte vara mer oengagerad. Grejen med den här förändringen var ju trotts allt inte att främst bli nöjd med sig själv kroppsligt. Utan att bli piggare i skolan och lyckas där, för att på så sätt bli mer nöjd med sig själv... Tanken var att alla bitar skulle falla på plats av sig självt så småningom.. Men man måste kämpa för att lyckas, kämpa hela tiden! Där har jag min störtsa utmaning, bestämma mig för att lyckas och kämpa hela vägen. Jag har en tendens att dra täcket över huvudet och tro att allt ska lösa sig av sig självt, it won't.

» Unna dig saker men kämpa mer

från min instagram: sofiaaeklund
 
Käka lite mumsig mat hemma hos Lisa igår innan hon skulle iväg med fotbollslaget igen och sen gick jag ut och tog en cider med Julia på Cromwell. Kände att det var läge att gå ut o hitta på något eftersom att jag inte varit ute sedan min 18årsdag. Så det blev en myskväll, åkte hem vid nio och hamnade i soffan framför en film med brorsan efter det. 
 
Imorse vaknade jag upp och kände stora cravings efter en kanelbulle, ja fick ingen på KB-dagen så jag tyckte att jag kunde unna mig en till morgonkaffet, precis som morfar gör. Bara att han unnar sig varje morgon...
 

Hur som helst. Kände att 3 cider igår, nån onödig cigg och lite ångest gjorde så att jag fick lite panik förut. Jag tänker inte sitta inne varje helg utan träning och unna mig massa saker och sen bara träna i veckorna. Så vid femtiden förut begav jag mig ut på en liten promenix som slutade i en längre powerwalk. Behövde tydligen tänka lite och bli av med helgens lathet så 1,5 timmes PW i höstregnet. Kan helt klart göra det till en vana, sjukt skönt !

» http://blogg.veckorevyn.com/ptfia/

Tips från en bra träningsblogg jag hittade på veckorevyns hemsida.

Finns hur många bra träningsbloggar som helst med massa hälsosamma tips :) 


 

Smoothies, ja vi tröttnar aldrig.

I brist på annat så har jag satt ihop en liten smoothieguide. 
Hoppas det smakar!

 

Vätska:

För att få smoothien sådär mjuk och lätt att mixa behövs vätska och den kan komma från t.ex havre/ris/sojamjölk, färskpressad juice, vatten eller mjölkprodukter.

Bas:

Själva stommen i smoothien kan vara allt från banan och yoghurt till frukter och ägg.

Färg:

För att få den sådär härligt tilltalande vill du färgsätta den med t.ex hallon, blåbär, gurkmeja,  spirulina, mango osv.

Smak:

För att ge den en god karaktär kan du piffa upp den med ett par cm ingefära, honung, agavesirap eller dadlar.

Krämighet:

För att slippa de vattniga varianterna kan du blanda ner avokado eller mango som tillsammans med några minuters mixande ger en härligt krämig konsistens.

Protein:

För att öka mättnadskänslan behövs både protein och kolhydarter. Det får du genom t.ex ägg, ärtprotein, frön, nötsmör eller kolhydrater som frukter, musli, havregryn, rågflingor osv.

Frukter:

Många fastnar i samma frukter. Våga ta ut svängarna och prova allt från persikor,, plommon, grapefrukt, nektariner, banan, apelsin, mango, granatäpple, passionsfrukt,päron, äpple, ananas kiwi osv.

Näringsboost:

För att näringsbomba din smoothie kan du fylla på den med fryst broccoli, bladspenat, ruccola, superfoods, raw kakao, frön, kokosolja osv.

Plocka och blanda från de olika kategorierna så hittar du snart dina favoriter!

 
perfekt före eller efter träning!

 


» Någon du saknat

Åkte till min älskade och sjukt saknade vän Lisa igår kväll. Har inte träffat henne på 1,5 månad så de va riktigt kul att ses igen. Vi satt och tog ikapp massa tid vi missat och de va skit mysigt, verkligen saknat min lilla bebis ! 
 
Imorse skulle hon iväg så vid 9.15 tog jag en promenad hem till lilla smedby på en 20 minuter, perfekt innan frukost ! Nu är jag dock jävligt seg så ska ta det lite lungt ett tag och umgås med mamsen, kaffe står på schemat känner jag !
 

» Dark nails and chocolate

 
Idag har jag målat naglarna mörkt röda och syndat i mörk choklad, eller ska jag säga unnat mig kanske. Jag har skippat träningen och tur var väll det för min rygg värker och likaså knät. Nästa steg är att träna ordentligt och bli mer kunnig, det här blir jag inte hälsosammare av ! Men de skiter jag i nu, ikväll ska jag äta god mat, dricka ett glas rött och kolla på tv med familjen. Välbehövligt !

» Fia levererar sina matkunskaper

 
Jag måste verkligen lära mig att laga mat, nyttig och god mat ! Inte fiskpinnar jag hittar längst in i frysen som jag slänger i pannan och sätter alarm på när de ska vändas.... ? Sen känner jag att det börjar bli lite hej och välkomna till fias ätarblogg. 
 
Ikväll ska jag hur som helst bli dyngrak och dansa på scenen inne på puls tills jag stupar !! Ja nä okej då, jag ska träna och sen ska jag äta tills jag somnar i matkoma, undrar om syrran vill va med? Anki, hör av dig sen så kan vi äta, det vi gör bäst :)
 
Puss !

» Living more than ever

Sådär då har man landat för kvällen, ska försöka vara vaken två timmar till men jag skulle verkligen kunna somna som en stock här och nu. Jag missade bussen förut...hur fan lyckas jag? Jag fick slänga mig på cykeln ner mot stan i kylan, springa in på passet (idag igen) precis innan de hade satt igång. Sedan var det bara att kötta 45 minuter spinning, bas dock. Ska köra bas några fler gånger sen ska jag våga mig på ett medelpass, pulspass kanske det heter. 
 
Sen cyklade jag hem och åt och nu har jag precis kommit hem från ica, min mango var slut så fick fylla på förådet. 2 veckor som ickerökare idag så jag lever för druvsockret ;) Nu blir de ett bad och sen sängen, puss!

 
Mina dagar | 0 Kommentarer

2012-10-11 | 15:28:00

» Thursday 11 october - extremely tired

Får be om ursäkt för dålig uppdatering, fick ingen tid över igår. Direkt efter skolan var jag tvungen att springa hem till mormor för att käka och sedan fick jag powerwalka till gymmet för att hinna till danspasset, blev dock 5 minuter sen. När jag kom hem därifrån kändes det inte att jag hade tränat så följde med mamma och pappa till skogen med rocky för en snabb promenad i höstmörkret.
 
Och sen idag skulle jag ha haft min första modell i helsett geléförstärkning men jag fick inte tag i någon modell så jag struntade i det och sjukanmälde mig. Vaknade upp imorse och var helt öm i kroppen efter all träning. Har gjort någon fysisk aktivitet varje dag sedan i lördags och det är jag verkligen inte van vid, lat soffpotatis som jag är..eller var ;)
 
Men det blir ingen vila för mig idag, som jag nämnde i förrgår så är det spinning idag så ska vakna till liv nu, få i mig lite käk och slänga mig i en kall dusch. Hörs sen !
 
Maybe i should try it out..
Workout and health | 0 Kommentarer

2012-10-09 | 20:40:36

» Workout and health

Det blir dålig uppdatering när jag är i skolan, det är bara på onsdagar jag har möjlighet till att blogga i skolan, meeen ja bloggar ju på kvällarna iaf ! 
 
Hur som helst, kom precis hem från ett pass på friskis. Var ett bas pass och jag är ändå helt död.. ? Haha otränad så inåt helvete men jag är ju där för att bli bättre, inte kunde jag gå på egen hand som nyfödd liksom ;) Har även bokat in pass för resten av veckan så nu är det ingen återvändo, bara att kötta ! Imorgon är det dans, på torsdag spinning (!!) och på fredag aerobics. 
 
Just nu är det frysta hallon oh mango och förhoppningsvis lite plugg, men är ganska sugen på sömn också faktiskt !
 
Workout and health | 0 Kommentarer

2012-10-08 | 22:32:00

» Om detta är sant - så jävla rätt !

Offentliga Widerstedt är en pluff. Ett projekt. Ett bevis på vår pinsamma verklighet.
 
http://widerstedtx.wordpress.com/
 
 
Mina dagar | 0 Kommentarer

2012-10-08 | 19:47:42

» Gör din egen eyeprimer

 
Hittade det här tipset på youtube, haha. Tror dock inte att det sitter så bra och jag kan tänka mig att man får ett traditionellt oljigt streck mitt på ögonlocket där smiket samlas. Meeen, de va kul att testa, kan ju testa till skolan eller något så länge jag har pads med mig i väskan och kan ta bort det om det inte blir snyggt efter ett tag. 
Smink, Naglar, Hår-/hudvård | 0 Kommentarer

2012-10-08 | 16:54:55

» Vinn över dina motgångar

Nu ska jag inte ställa mig på vågen igen på 2 veckor så får vi se om det blivit någon förändring. Inte kul att se att du på senaste tiden fått ännu mer att kämpa med, 2 kg rättare sakt. Hatar att jag har så jävla lätt för att gå upp i vikt ! MEEEN, inte deppa över det här utan får kämpa på riktigt nu ! Synd att mina kära vänner aldrig vill hänga med till gymmet.... Nu ska jag ut o gå med päronen och hunden, vi hörs !
Workout and health | 2 Kommentarer

2012-10-08 | 14:18:07

» Mondays

Idag är jag jävligt seg men jag har endå gjort lite nytta. Är snart klar med IG kompleteringen så förhoppningsvis slipper jag skämmas o kan gå ut med ett godkänt i Svenska A. Va på banken också och skaffade mig ett nytt bankkort, kommer få de finaste av dem alla med min lilla vovvsing på !
 
Annars då, sitter för tillfället och muttrar lite surt för mig själv. Varför gör man inte bara en hdmi ingång på macen på en gång, nä då måste man skaffa adapter...smarta assfuckers vill att vi ska överkonsumera.
 
Nu kom mammi hem, time for a walk with tha dog !
Mina dagar | 0 Kommentarer

2012-10-07 | 21:11:06

» Smoothie

När jag känner mig stressad får jag sån jävla abstinens, de har ju trotts allt bara gått 10 dagar. Då är sötsuget inte o leka med och det är så jävla lätt hänt att man tar en sväng till ica o köper en chokladjävel... Well look at me now...
 
Blev en liten till frulle också, mumma !
Workout and health | 1 Kommentarer

2012-10-07 | 18:40:26

» Blur

 
Åh idag älskar jag livet, blir mer och mer motiverad till det mesta. Åkte till mormor vid två tiden för att hjälpa henne städa ur lite skåp och sedan ta en kopp kaffe. Sen tog jag mig en promenad hem därifrån på 30 minuter och jävlar vad de känns i rumpan, vad lat man är vanligtvis ! 
 
Tänkte fortsätta kvällen med att städa lite nu innan maten och sen ska jag sätta mig och plugga med en kopp kaffe samt gå igenom lite mail.
 
Mina dagar | 0 Kommentarer

2012-10-07 | 18:40:00

» Blur

 
Åh idag älskar jag livet, blir mer och mer motiverad till det mesta. Åkte till mormor vid två tiden för att hjälpa henne städa ur lite skåp och sedan ta en kopp kaffe. Sen tog jag mig en promenad hem därifrån på 30 minuter och jävlar vad de känns i rumpan, vad lat man är vanligtvis ! 
 
Tänkte fortsätta kvällen med att städa lite nu innan maten och sen ska jag sätta mig och plugga med en kopp kaffe samt gå igenom lite mail.
 
Workout and health | 2 Kommentarer

2012-10-07 | 13:50:33

» Focus on what's good in life

Like your best friend 
awesome | 0 Kommentarer

2012-10-07 | 13:09:20

» On my way


Känner redan att kosttillskotten värkar och jag är mycket piggare än jag brukar. Får se hur det blir imorgon när jag ska gå upp vid sextiden och ta mig till skolan. Det är riktigt skönt att känna viljan till att ta tag i allt på riktigt, på studenten ska jag vara fit for fight ! 
 
Igår blev det en sväng på gymmet med min bror. Vi körde bröst o axlar och han visade lite olika övningar jag kan göra och varför jag ska göra dem osv. Mucho bra, idag kan jag knappt använda mina armar då axlarna är helt ömma, awesome ! Köpte även popcorn och äpplen som godis till gårkvällen istället för annat skit. Har verkligen ätit så jäävla mycket skit sen jag slutade röka men nu är det stop med sånt !! 
 
Nahe, dagens schema är speckat så bara att sätta igång, hörs senare ! 
Mina dagar | 0 Kommentarer

2012-10-05 | 14:31:42

» Kosttillskott

 
Dags för ännu en runda med förebyggande lyckopiller och bajsdryck på flaska inför kommande deppmånader. Hoppas på att bli piggare och ge kroppen lite extra tillskott. Hår, hud och naglar kan ju behöva lite hjälp såhär efter sommarn när vi är i torr inomhus luft hela dagarna osv. Men fan vad äcklig den där jävla chi san är, groteskt !
Workout and health | 0 Kommentarer

2012-10-05 | 13:02:00

» So true

awesome | 0 Kommentarer

2012-10-05 | 12:54:09

» Can't decide if this is a good day or a bad day

Idag bär jag rutigt tillsammans med för stora tuttar och en kopp te ! 
Mina dagar | 0 Kommentarer

2012-10-05 | 01:18:16

» Snart halloween

Har haft huvudvärk sedan jag vakna imorse så när jag la mig i soffan förut för att vänta på maten så somnade jag ju såklart. Skönt just då och efter en kopp kaffe så försvann huvudvärken men jävlar vad jag får sota för det nu. Kommer verkligen inte kunna sova, ligger och läser bloggar och kollar på massa vloggar osv. men jag blir inte trött. Kommer vara så gott som död imorgon ! 
 
Hur som helst, vet att de går i perioder här på bloggen. Ena stunden tycker jag att det är as patetiskt och vill radera allt jag någonsin skrivit o andra gånger kan ja sitta och klottra ner hur mycket som helst... 
 
Kommer säkert komma mer intressanta saker att läsa om här sen inför halloween osv. Måste hitta något att ha på mig, kom gärna med tips !
 
 
Mina dagar | 0 Kommentarer

2012-10-04 | 23:09:33

» Classic fall

Inspiration | 0 Kommentarer

2012-10-04 | 22:13:54

» 4e oktober

Dagarna rullar på, hade studiedag igår och den spenderades självklart med bästa vännen. Skulle gått på premiären av Ted men vi var lite puckade och skulle köpa biljetterna där istället för på datan så de fanns inga platser brevid varandra kvar. Fick bli käk på spicy istället. 
 
 
Skolan rullar också på, vi har inte ens kommit igång i skolan med riktiga uppgifter än och det har gått 6 veckor ? Känns jätte konstigt men jag ska inte klaga! Idag fick vi testa på fotbehandling/pedikyr då våran ordinarie nagellektion va inställd, ska egentligen börja med de här i period 2 men vi fick testa lite, tur att man inte har problem med andras fötter !! Dock hatar jag när folk håller på med mina för jag är så jäävla kittlig, sprakade nästan lärarn. 
 
 
 
Mina dagar | 0 Kommentarer

2012-10-01 | 09:55:45

» First October

Den här dagen förra året satt jag och åt frukost i t-shirt o shorts på lisas balkong i solen. För tillfället sitter jag och huttrar på mitt rum, fullt påklädd.. Missade första lektionen på grund av försovning och abstinensen är ett faktum, spolade dock ner min sista i toaletten och jag vägrar ge upp. Varför känna sig ännu mer besviken ? Nae jag ska alldeles straxt bege mig mot studion där jag ska skriva så att tangenterna lossnar.
 
1 oktober 2011
Mina dagar | 0 Kommentarer